Page 1 of 1

Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 21 Feb 2021, 21:20
by Robroy ‘72 T&C
Dag Allemaal!
ik vrees dat ik de Nederlandse snelwegen ook ga belasten met 2200 kg Mopar !
In december van Bert Zijlstra gekocht via catawiki een Town&Country '72 , 9-seater met een 440. Het is een 'barnfind', die 35 j :P aar heeft stilgestaan. Bert heeft hem uit Phoenix, Arizona hierheen gehaald en alles wat verteerd is ( als het goed is) vervangen. Daarbij ook een geheel nieuw subframe. De koets is belachelijk goed, kennelijk weinig UV bij geweest, maar de rest moet zich nog maar bewijzen. Het lijkt exact dezelfde wagen te zijn als die van forumlid Cudabee.
Ik heb er nog niet in kunnen rijden, want eerst RDW en zout van de weg af. zit dus op hete kolen te wachten : happy:

ik ben 57 en had als dertiger een buick century uit '57 als daily driver. totdat ik hem uitleende voor een huwlijk en de cardan er onder vandaan gereden werd. toen heb ik hem teruggebracht naar Roden, maar het virus is gebleven . Naast het huis in amersfoort staat ook een '95 xjs waar mijn dame zich met veel plezier in verplaatst. Met een betrouwbare 4.0 zes-pitter, wat ik had ooit een 12 pitter en daar heb je een eigen werkplaats bij nodig. Om het verhaal compleet te maken onderhoud ik een super v craft op het water uit ( toevallig) ook 1972 van 14 meter met twee oude Dafjes er in. al met al de handen vol :hmmm:

De T&C heeft iets lobbigs/goedmoedigs , zo van: oh, jeetje heb ik de stoep per ongeluk meegenomen toen ik achteruit reed?! een knuffelbeer van staal. Ik hoop er veel mee te rijden en daar kan ik de vriendelijkheid en de kennis die ik hier bespeurde waarschijnlijk heel goed bij gebruiken.
ik zie uit naar het delen van de ervaringen, dus wordt vervolgd!

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 22 Feb 2021, 10:07
by Dickdale
Welkom! Mooi ding. Veel plezier er van!

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 23 Feb 2021, 00:28
by jeffrey.....
Poe. Mooie auto! :good:

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 23 Feb 2021, 19:00
by jelmoer
Ziet er zeer jeugdig uit voor een bejaarde👍🏻

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 25 Feb 2021, 07:02
by blade
Welcome to the forum. That's an awesome grocery getter! :good:

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 08 Apr 2021, 21:53
by Robroy ‘72 T&C
Vandaag de wagen opgehaald uit Damwoude/Fr. Spannende eerste 175 km naar Amersfoort!. Zweet in de handen, zon eerste rit, dat kennen jullie vast wel. Elk geluid is verdacht. Dit machien heeft bijna geen mile meer gereden sinds '85! Inmiddels is tie RDW-goedgekeurd en het nodige aan rubbers/slangenklemmen/carb vervangen en kachel gebypassed. Hij zweet nog wat olie door de pakkingen, natuurlijk. Heelhuids aangekomen zonder af te slaan of heet te lopen (zucht!) De 440 houdt wel een beetje in, vooral bij het eerste stukje gaspedaal., alsof tie net niet verzuipt en de wagen 'waggelt' bij stationair toerental. Boven de 75 mile heb je ook niet veel meer over. Nu vergaat het horen en zien je ook bij die snelheid van het windgeruis. De nieuwe carb is misschien niet goed afgesteld. Maar remmen en electriek, koeling en versnellingsbak lijken goed. zelfs de oude radio functioneert nog.
Heeft iemand een suggestie voor een garage met liefde, min of meer in de buurt van Amersfoort? Jagpoint doet USA liever niet meer sinds Hans overleden is.

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 10 Apr 2021, 12:46
by Robroy ‘72 T&C
Intussen kennis gemaakt met Ronald van oldtimerland. er stonden vier plymouth/dodges/chryslers/chevys in de zaak en in de grote ruimte er naast wel 40 motorblokken van diverse Porches maserati's en amerikanen in een prachtige werkplaats, dus dat lijkt wel goed te zitten. eind deze maand de compressies meten en dan kijken waar we aan toe zijn. Vandaag gaat deze auto de eerste regenbui meemaken in zijn leven ;) alles flink ingespoten met WD 40. bij het optillen/losscheuren van de vloerbedekking schrok ik een beetje want de vloer voor is wél flink aangetast. Kennelijk houdt die vloerbedekking méér vocht vast dan de rest van de auto, die redelijk roestvrij is. Mooi geduld klusje straks om die rommel er uit te halen en alles in de epoxy te zetten.

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 10 Apr 2021, 21:34
by BigBlockMopar
Welkom!
Nette wagon :)

Re: Nieuwe 'greenhorn' er bij!

Posted: 19 Apr 2021, 21:49
by scamp
Cool :yeah: